EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Ramona Mănescu, mesaj de Ziua Franței: Revoluția franceză este scânteia care a dus la crearea României moderne

Published

on

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, europarlamentarul Ramona Mănescu (PNL, PPE)  le-a urat “La mulţi ani” francezilor cu ocazia zilei de 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei.

Ziua de 14 iulie, momentul în care ”Franța modernă s-a născut” este o sărbătoare importantă și pentru România, în baza legăturilor pe care cele două popoare le au în comun. ”Revoluția franceză este scânteia ce, mai târziu, a dus la crearea României moderne”, a scris eurodeputatul.

”Dincolo de rădăcinile noastre comune latine și apartenența la francofonie, împărtășim aceleași cuvinte inspirate “libertate, egalitate, fraternitate” și valorile pe care le reprezintă, un motto care a inspirat atât primii pași ai Republicii Franceză, cât și statul roman” a transmis Ramona Mănescu.

Europarlamentarul este de părere că unitatea între cele două țări, demonstrată și în trecut, va asigura un viitor mai bun pentru întreaga Europă.

”Fundația noastră comună și valorile pe care le împărtășim ne dau putere astăzi, în construirea unui viitor mai sigur și mai sigur pentru Franța, pentru România și pentru întreaga Europă”, a conchis eurodeputatul.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version