INTERNAȚIONAL

Expert Bitdifender: Microsoft poate opri atacul cibernetic „WannaCry”

Published

on

Microsoft poate reduce rapid amploarea amenințării cibernetice „WannCry” dacă împinge un mod forțat o actualizare către toți utilizatorii care nu folosesc cea mai recentă versiune a Windows-ului, informează Digi 24.

Cătălin Coșoi, expert Bitdifender în securitate cibernetică a atras atenția asupra faptului că măsura ar f„orța limitele legislației în vigoare”, dar a precizat că a mai fost folosită cu alte ocazii.

„Această măsură a mai fost luată anterior, iar anvergura amenințării WannaCry ar justifica-o din nou, într-o manieră controlată și coordonată, cu sprijinul autorităților și companiilor din domeniul securității cibernetice. Deși măsura actualizării fără permisiunea utilizatorului ar forța limitele legislației în vigoare, expertiza Bitdefender în sectorul securității cibernetice a dovedit că, de multe ori, reglementările curente nu țin pasul cu evoluția fenomenului infracțional, de aceea cooperarea dintre autorități și industria securității IT este necesară mai mult ca niciodată”, a precizat Cătălin Coșoi. 

Citiți și Europol: „WannaCry”, cel mai mare atac cibernetic, a făcut 200.000 de victime și numărul ar putea crește

România şi alte 98 de ţări au fost victimele unui uriaş atac informatic. La nivel global, peste 200.000 de computere au fost afectate de atacul de timp recompensă, potrivit Bitdefender România. La 24 de ore de când a apărut mesajul cu efecte distrugătoare, autorităţile nu au o evidenţă clară a ţintelor hackerilor şi nici nu ştiu exact câte alte computere sunt vulnerabile. Ce ştim este că, potrivit producătorului de antiviruşi Kaspersky, România este pe locul nouă în topul celor mai afectate state. 

Click to comment

Trending

Exit mobile version