U.E.

Federica Mogherini: ”Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă pentru a continua calea integrării europene”

Published

on

Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă pentru a continua calea integrării europene, a declarat joi, la Bruxelles, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, în timpul unei întrevederi cu premierul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, potrivit unui comunicat al guvernului de la Chișinău transmis Agerpres.

Cele două interlocutoare au analizat pașii făcuți de Republica Moldova în implementarea agendei de integrare europeană și rezultatele reformelor realizate în contextul punerii în aplicare a prevederilor Acordului de asociere UE-Republica Moldova.

De asemenea, au fost discutate evoluțiile politice din Republica Moldova, precum și situația regională.În particular, au fost abordate cooperarea în domeniul politicii comune europene de securitate și apărare și problema participării Republicii Moldova la misiunile desfășurate sub egida Uniunii Europene.

Natalia Gherman i-a informat pe partenerii europeni despre ultimele evoluții în procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

La rândul său, Federica Mogherini a reiterat sprijinul Bruxellesului pentru parcursul european al Republicii Moldova, adaugă sursa citată.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version