G20

G20. Francois Hollande, apel către Vladimir Putin: Trebuie să să găsim împreună, acum, o soluție politică pentru pacea din Siria

Published

on

Președintele francez, François Hollande, a lansat un apel duminică omologului său rus, Vladimir Putin, cu ocazia unei întâlniri bilaterale în marja summitului G20 din Hangzhou, să găsească “o soluție politică” a conflictului din Siria, transmite AFP.

“Trebuie să facem în așa fel încât să găsim împreună, acum, o soluție politică pentru pacea din Siria”, a declarat șeful statului francez în prezența omologului său de la Kremlin, subliniind că amândoi împărtășesc “un obiectiv comun, lupta împotriva terorismului”, relatează Agerpres.ro.

În legătură cu Ucraina, a subliniat sursa franceză, cei doi lideri au ajuns la concluzia că nu există “alternativă la continuarea discuțiilor în patru, asociindu-i pe cancelarul german, Angela Merkel, și președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a precizat o sursă diplomatică franceză.

Cei patru urmează să se întâlnească din nou “în săptămânile viitoare” pentru un nou summit.

Citiți și:  Barack Obama îl avertizează pe Vladimir Putin înaintea întâlnirii de la summitul G20: Este dificil să găsim o soluție dacă Rusia nu se angajează în reducerea violențelor și a crizei umanitare

Statele Unite şi Rusia negociează încheierea unui acord durabil de încetare a focului în Siria, dar documentul nu a fost încă finalizat, a declarat duminică preşedintele american Barack Obama, citat de site-ul agenţiei Reuters, conform Gândul.info.

Întrebat fiind despre posibilitatea ca acordul privind Siria să fie finalizat în curând, preşedintele american a declarat că “Nu am ajuns încă acolo,” adăugând că “Există divergenţe semnificative cu ruşii, atât în ceea ce priveşte părţile beligerante pe care le susţinem, cât şi referitoare la ceea ce este necesar pentru a restabili pacea în Siria.”

În urma războiul civil din Siria au decedat peste 250.000 de oameni, iar 11 milioane de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele din cauza violenţelor, provcând astfel o gravă criză a refugiaţilor în Orientul Mijlociu şi Europa.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version