U.E.

Germania, condiție în negocierile pentru Brexit: Dacă Marea Britanie va încerca negocieri individuale cu statele membre, va însemna sfârşitul comportamentului bun al UE

Published

on

Marea Britanie va putea avea acces, post-Brexit, la piaţa Uniunii Europene doar în măsura în care va accepta condiţiile stabilite de Bruxelles, avertizează Detlef Seif, un apropiat al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, avertizând că UE va schimba tonul dacă Londra va încerca să divizeze UE, informează Gandul.info, care citează Reuters.

Foto: Facebook/Detlef Seif

“Propunerile UE furnizează spaţiul necesar şi flexibilitatea pentru negocieri rezonabile şi pentru ajungerea la acorduri de calitate înaltă. Dar, cu cât Marea Britanie va dori mai mult acces la piaţa internă, cu atât mai mari vor fi schimburile comerciale şi cu atât mai mult Marea Britanie va trebui să accepte legislaţia comunitară“, a subliniat politicianul german.

Acesta a ținut să sublinieze că orice încercare a Executivului de la Londra de a purta negocieri individuale cu statele membre UE va fi aspru sancționată. “Dacă vom afla aşa ceva, acesta va fi sfârşitul comportamentului bun al UE şi al disponibilităţii pentru compromisuri, lucruri observate clar în liniile planului de negociere”, a precizat el.

Liderii europeni au sublinit în repetate rânduri unele dintre principalele condiții pe care Marea Britanie va trebui să le respecte pentru a avea acces la piața unică europeană și după Brexit, și anume garantarea respectării drepturilor cetățenilor europeni și a a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene – libertatea de circulaţie a persoanelor, bunurilor, serviciilor şi capitalului.

Click to comment

Trending

Exit mobile version