INTERNAȚIONAL

Grecia şi creditorii privaţi au făcut progrese minore în negocierile de reducere a datoriilor

Published

on

Grecia şi creditorii privaţi au făcut progrese minore de la reluarea negocierilor de reducere a datoriilor printr-un schimb de obligaţiuni, au declarat joi trei surse apropiate situaţiei, în condiţiile în care timpul avut la dispoziţie pentru evitarea unui default dezordonat se epuizează rapid, scrie Mediafax.ro.

Cele două părţi continuă să aibă poziţii diferite în ceea ce priveşte cuponul (dobânda) pe care Grecia trebuie să îl ofere pentru noile obligaţiuni care vor fi emise, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Un oficial elen a respins zvonurile că termenii acordului au fost aproape conveniţi, afirmând că “nu s-a stabilit încă nimic”.

Un bancher a precizat că au avut loc progrese asupra unor elemente minore, legate de structura acordului şi legea care va urma, dar că rămâne încă problema cuponului.

El a adăugat totuşi că acordul ar putea avea loc în curând.

Negocierile dintre premierul Lucas Papademos şi Charles Dallara, şeful Institutului pentru Finanţe Internaţionale, care reprezintă deţinătorii privaţi de obligaţiuni, vor fi reluate în această seară.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  cersipamantromanesc.wordpress.com

Click to comment

Trending

Exit mobile version