COMISIA EUROPEANA

Jean-Claude Juncker cere creșterea numărului de femei în Comisia Europeană

Published

on

Președintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut creșterea numărului de femei care vor face parte din viitorul Colegiu al Comisarilor, în scopul de a evita respingerea sa de către Parlamentul European dacă nu este respectată paritatea femei-bărbați, a indicat vineri anturajul său, citat de AFP.

Din cei 28 de comisari ai actualului executiv comunitar, nouă sunt femei. Or, acest echilibru este amenințat, deoarece candidații propuși până în prezent sunt bărbați, a subliniat sursa.

Votul în PE privind candidatura lui Juncker va avea loc pe 15 iulie. Dacă va fi aprobată, atunci Juncker se va angaja imediat în formarea echipei sale.

”Având în vedere intențiile afișate de către guverne, Juncker se teme că în echipa sa ar putea fi doar două sau trei femei când va cere învestitura echipei sale în octombrie în PE și că ar putea fi revocat doar pentru nerespectarea principiului parității”, a declarat o sursă apropiată fostului premier luxemburghez.

Jean-Claude Juncker nu exclude posibilitatea de a-i respinge pe candidații care nu au profilul cerut. El le-a solicitat guvernelor să-i prezinte o listă cu doi sau trei candidați, printre care să existe obligatoriu o candidatură feminină, precum și o listă cu posturile revendicate, a precizat anturajul său.

 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version