INTERNAȚIONAL

Joe Biden, primire ostilă în Serbia: Votați cu Trump. El este prietenul Rusiei!

Published

on

Vicepreședintele american, Joe Biden, a avut parte de o primire ostilă în Belgrad marți, unde sute de serbi ultra-naționaliști s-au adunat pentru a își arăta sprijinul pentru Donald Trump, relatează Politico Europe.

„Votează cu Trump!” scandau protestatarii îmbrăcați în tricouri cu fața candidatului republican la președinția Statelor Unite lângă clădirea președinției sârbe.

„Trump este laternativa la globalizare. El va distruge vechile centre ale puterii din SUA și este un suporter al Rusiei”, a declarat Vojislav Seselj, lider al partidului ultra-naționalist, Radical Party, când a fost întrebat despre motivele pentru care îl sprijină pe Trump.

Biden se află în aceste zile în vizite de stat în Serbia și în Kosovo în vederea normalizării relației dintre acestea, oferind totodată condoleanțe familiiloercelor omorâți în timpul raidurior NATO conduse de către americani în timpul conflictului cu Kosovo din 1999.

Citiți și Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, vizite în Serbia şi Kosovo

„Aș dori să-mi exprim condoleanțele familiilor celor ale căror vieți au fost pierdute în războaiele din anii ’90, incluzându-i pe cei ce și-au pierdut viețile ca o consecință a bombardamentelor NATO”, a precizat Biden.

Marți, Biden s-a aflat în Beldgrad pentru a se întâlni cu premierul Serbiei, Aleksandar Vucici, şi cu preşedintele ţării, Tomislav Nikolici iar apoi s-a deplasat la Priștina în vederea recomandării implementării acordului din 2015, acord mediat de către UE, ce prevede normalizarea relațiilor cu Belgradul.

Click to comment

Trending

Exit mobile version