POLITICĂ

Kelemen Hunor respinge acuzațiile europarlamentarului Norica Nicolai referitoare la finanțarea de la Guvern a revistei Szekelyfold

Published

on

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a respins sâmbătă afirmațiile europarlamentarului Norica Nicolai, referitoare la faptul că Guvernul finanțează o revistă în limba maghiară care publică materiale și mesaje electorale ale UDMR și ‘răsplătește fidelitatea UDMR din bani publici’.

Kelemen Hunor a declarat, la Miercurea Ciuc, că revista respectivă (nr: Szekelyfold) este una literară în care nu sunt publicate articole politice sau de campanie.

“În calitate de ministru al Culturii și în calitatea mea de lider UDMR spun că există posibilitatea de a te informa. Nu trebuie să știi totul, nu trebuie să fii la curent cu toate evenimentele și cu toate valorile culturale din țara în care trăiești și mai ales dacă e vorba de revistele maghiare. Dar Szekelyfold nu este o revistă politică, nu este o revistă editată de UDMR, este o revistă culturală, literară, lunară și nu are niciun articol politic și nu are niciun material de campanie”, a declarat Kelemen Hunor.

El consideră că declarația respectivă a pus-o pe Norica Nicolai într-o situație ‘destul de penibilă’, care ar fi putut fi evitată și susține că finanțarea este acordată revistelor culturale cu acoperire regional și națională.

“Deci, Ministerul Culturii și Guvernul României nu finanțează reviste politice, (…) nici în limba română nici în limba maghiară. E vorba de acea hotărâre de Guvern prin care noi, într-adevăr, dăm un sprijin de la bugetul de stat, și aici vreau să-i mulțumesc și premierului pentru înțelegere și pentru deschidere, pentru acele reviste culturale cu acoperire regională sau națională, propuse de uniunile de creație și care sunt reviste pur culturale și literare. Și doamna Norica Nicolai, dacă m-ar fi întrebat, puteam să-i explic înainte să facă o declarație care o pune într-o situație destul de penibilă”, a conchis Kelemen Hunor.

Într-un comunicat remis vineri AGERPRES, Norica Nicolai face referire la o hotărâre de Guvern ‘prin care este alocată revistei 100% maghiare Szekelyfold (Ținutul Secuiesc) suma de 30.000 lei din bugetul public’, afirmând că ‘Guvernul Ponta răsplătește fidelitatea UDMR din bani publici’. În comunicat se mai arată că ‘revista Szekelyfold este o publicație care publică materiale și mesaje electorale ale UDMR’ și că se situează în afara legii întrucât promovează mesaje separatiste.

Click to comment

Trending

Exit mobile version