U.E.

Liban: Zborul umanitar al UE ajunge la Beirut cu echipamente medicale și medicamente

Published

on

© European Union, 2020/Source: EC - Audiovisual Service

În această dimineață, un zbor umanitar al UE a aterizat la Beirut, Liban, cu peste 17 tone de materiale umanitare, medicamente și echipamente medicale la bord. Costul transportului a fost acoperit integral de Comisia Europeană, în timp ce transportul de mărfuri a fost achiziționat de partenerii umanitari ai UE, UNICEF și organizația Médecins du monde, informează un comunicat.

Materialele de urgență vor asigura accesul la sănătate pentru cei mai vulnerabili în urma exploziei din Beirut și în contextul pandemiei coronavirusului.

„Uniunea Europeană continuă să ofere ajutor Libanului. Acest zbor aerian îmbunătățește furnizarea de echipamente medicale pentru a sprijini sistemul local de asistență medicală, oferind ajutor celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat Janez Lenarčič, comisar european pentru gestionarea crizelor.

Ajutorul umanitar este parte a răspunsului de urgență al UE în urma exploziilor devastatoare din capitala Beirut, din 4 august, care au pus presiuni suplimentare asupra sistemului de sănătate libanez deja suprasolicitat din cauza pandemiei coronavirusului.

În urma exploziilor, 19 țări au oferit servicii specializate de căutare și salvare, echipe de evaluare chimică și echipe medicale, precum și echipamente medicale și alte forme de asistență prin mecanismul de protecție civilă al UE.

Click to comment

Trending

Exit mobile version