S&D

Marcel Ciolacu îl felicită pe Benjamin Netanyahu pentru victoria în alegerile legislative din Israel: Îi urez succes în a forma rapid un guvern

Published

on

© Marcel Ciolacu/ Facebook

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, i-a transmis joi mesaje de felicitare lui Benjamin Netanyahu pentru victoria obținută în cadrul alegerilor legislative care au avut loc la 1 noiembrie, potrivit Agerpres.

”Felicitări, Benjamin Netanyahu, pentru că a reușit să ocupă primul loc în alegerile legislative naționale. Îi transmit cele mai sincere urări de succes pentru a forma rapid un guvern durabil care să facă față provocărilor viitoare”, a menționat Ciolacu într-un mesaj publicat pe Twitter.

Benjamin Netanyahu și aliații săi de dreapta au obținut majoritatea locurilor în Parlamentul israelian în urma alegerilor legislative care au avut loc pe 1 noiembrie, a anunțat joi Comisia Electorală israeliană, conform AFP, citat de Agerpres.

Cu 32 de mandate pentru partidul Likud al fostului premier Netanyahu, 18 pentru partidele ultrareligioase şi 14 pentru o alianţă a extremei drepte, blocul de dreapta a câştigat 64 de locuri.

Blocul de centru al premierului în exerciţiu Yair Lapid a obţinut 51 de locuri.

Prezenţa la urne a fost de 71,3%, cea mai ridicată de după 2015, deşi clasa politică se temea de o ”oboseală” a electoratului în a cincea rundă de alegeri în interval de trei ani şi jumătate.

În sistemul de vot proporţional din Israel, o listă electorală trebuie să obţină un scor de cel puţin 3,25%, respectiv patru mandate, pentru a intra în parlament.

Click to comment

Trending

Exit mobile version