INTERNAȚIONAL

Marea Britanie a încheiat două acorduri comerciale înainte de Brexit. Înțelegerile au fost semnate cu Insulele Fiji și cu Papua Noua Guinee

Published

on

Marea Britanie a semnat înțelegeri comerciale post-Brexit cu insulele Pacificului din Fiji și Papua Noua Guinee, în ceea ce reprezintă noi eforturi pentru a limita efectele retragerii sale din Uniunea Europeană.

Acordurile au fost convenite înainte de votul de joi din Camera Comunelor privind amânarea Brexit-ului și extinderea articolului 50 dincolo de data de 29 martie, cel puțin până la data de 30 iunie 2019.

Potrivit The Guardian, Departamentul pentru Comerț Internațional a declarat că acordul va menține accesul la bunuri, inclusiv zahărul și peștele importate din insule. Comerțul total între Marea Britanie și regiunea cu pricina este în valoare de aproximativ 369 milioane de lire sterline pe an.

Semnat de secretarul pentru comerț internațional Liam Fox, acordul elimină toate tarifele pentru toate bunurile importate din Fiji și Papua Noua Guinee și va elimina treptat în jur de 80% din tarifele exporturilor Regatului Unit către aceste țări.

Până acum Marea Britanie a semnat acorduri comerciale cu Elveția, Chile și Insulele Feroe.

În același timp, negocierile cu principalii parteneri comerciali, cum ar fi Japonia, Turcia și Coreea de Sud, nu sunt așteptate a fi încheiate curând, menținând incertitudinea în rândul oamenilor de afaceri. 

Click to comment

Trending

Exit mobile version