INTERNAȚIONAL

Marine Le Pen susține suveranitatea teritorială, dar justifică anexarea Crimeei: Aceasta a aparținut Rusiei. Cred că referendumul a fost organizat legal

Published

on

Prezentă în România pentru a lua parte la la conferința care a avut loc pe data de 16 aprilie, Marine Le Pen , președintele Frontului Național, formațiune politică de extremă dreapta din Franța,  a acordat și un interviu în cadrul căruia a vorbit despre poziția pe care aceasta o are față de anexarea Crimeei, dar și despre atitudinea sa față de politica dusă de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit Digi24.

Cerându-i-se să își explice poziția pozitivă față de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei, făcând trimitere la cazul anexării Crimeei, în contextul în care politica sa are drept stâlp de susținere suveranitatea teritorială, Marine Le Pen a afirmat că situația profilată de cazul mai sus precizat nu reprezintă un subiect al dreptului internațional. “Crimeea a aparținut Rusiei. A fost un referendum. Când acesta a fost organizat, Ucraina nu avea guvern legitim, era un guvern venit la putere printr-o lovitură de stat. Nimeni nu a contestat referendumul.”

De altfel, în cadrul interviului, aceasta a afirmat cu deschidere faptul că acțiunea Rusiei de a anexa Crimeea este una legitimă, care nu poate fi contestată. “ Nimeni nu a pus la îndoială referendumul, nici modul în care a fost organizat. Cred că acest referendum a fost organizat legal şi nimeni nu poate contesta faptul că marea majoritate a locuitorilor din Crimeea vrea alipirea la Rusia. Exact asta au făcut prin referendum. Repet, a fost un exerciţiu democratic într-o situaţie despre care am fost minţiti foarte mult. Situaţia de astăzi din Ucraina este grăitoare. Nu putem spune că lucrurile funcţionează prea corect. Nu mi se pare.”

În viziunea sa, Uniunea Europeană, prin „șantajul la adresa Ucrainei”, s-a constituit într-o sursă alimentatoare a acțiunilor statului rus. „Am spus asta de la început: Uniunea Europeană a folosit un fel de şantaj la adresa Ucrainei spunându-le fie să încheie un acord comercial cu UE, fie cu Rusia. A fost o mare greşeală. Au pus paie pe foc. Ştim că în Ucraina, o parte din populaţie priveşte spre est şi are tot dreptul, iar o parte din populaţie este prooccidentală şi, la fel, are tot dreptul. Să pui paie pe foc pe divizarea societăţii ucrainene a fost o greşeală enormă din partea Uniunii Europene.”

Aceasta a negat afirmațiile privind susținerea lui Putin în schimbul unor sume de bani pentru finanțarea propriei campanii, catalogând-o drept o defăimare. „Am vorbit cu toate băncile franceze și toate m-au refuzat. Apoi am cerut tuturor băncilor europene. Ne-au refuzat și acestea. Este o mare defăimare la adresa mea și a partidului meu.”  Din punctul său de vedere, refuzul din partea diferitelor instituții bancare a fost generat de faptul că partidul pe care îl conduce este cel care scoate adevărul la lumină. „Pentru că suntem cuiul din pantof, pentru că spunem lucruri pe care sistemul nu vrea să le audă.”

 

 

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version