NEWS

Mihai Răzvan Ungureanu: După Crimeea, urmează Estul Ucrainei

Published

on

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este convins că Rusia va încerca să anexeze şi Estul Ucrainei, nu doar Crimmea, potrivit unei declaraţii publicate pe o pagină de socializare.

Liderul partidului FC atrage atenţia că “nu există nicio dorință din partea Rusiei să înceapă negocierile pentu pace” şi semnalează posibilitatea unor noi sancţiuni pentru Kremlin.

Declaraţia politicianului:

“După Crimeea, urmează Estul Ucrainei. Rusia jefuiește bucată cu bucată părți dintr-un stat european și aplică logică unei rețele de crimă organizată.

Continuam să primim știri că mai multe clădiri guvernamentale din orașe din regiunile Donetsk și Luhansk au fost atacate sau ocupate de militanți pro-ruși. Aceste acțiuni au fost conduse exact după modelul evenimentelor care au precedat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea. Rușii acționează ca o rețea de crimă organizată și jefuiesc cu bună știință părți dintr-un stat european.

Rețelele de informare și de presiune din vremea guvernelor comuniste au fost păstrate și întreținute de guvernul rus în toți acești ani. Le vedem acum cum funcționează pentru a destabiliza statul ucrainean.

În același timp, Rusia declară că orice acțiune armată a autorităților ucrainene în estul țării ar submina eforturile pentru o soluționare diplomatică a conflictului. Putin folosește o retorică mincinoasa. Uniunea Europeană și Washingtonul trebuie să înțeleagă că nu există nicio dorință din partea Rusiei să înceapă negocierile pentu pace. Mai sunt suficiente doar sancțiunile economice la adresa Rusiei? Este întrebarea cea mai importantă la care trebuie găsit cât mai rapid un răspuns.”

 

.

2 Comments

Trending

Exit mobile version