ROMÂNIA

Ministerul Mediului a luat o decizie națională prin care pădurile seculare din România ies din circuitul economic și intră sub protecție

Published

on

Ministerul Mediului a luat o decizie națională prin care pădurile seculare din România ies din circuitul economic și intră sub protecție, potrivit ministrului Costel Alexe.

”Codrii seculari pe care îi avem vor fi protejați și păstrați pentru generațiile viitoare”, transmite Costel Alexe într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit Ministerului Mediului au fost identificate la nivel național 8364 de păduri seculare (Unități Amenajistice). Costel Alexe a solicitat RNP Romsilva ca până la 15 septembrie 2020, acestea sa fie introduse sub protecție pentru a fi conservate: ”În total vorbim despre 100 000 ha, dintre care 38 000 de ha sunt incluse în suprafețe în care astăzi se produce lemn pentru cherestea, construcții, celuloză. Restul de peste 60 000 de ha sunt protejate doar parțial”, mai informează acesta.

Costel Alexe susține că este nedrept că pădurile seculare au fost lăsate în afara unei forme de protecție, așa cum este cazul celor peste 8000 identificate de Ministerul Mediului: ”Sunt de acord cu exploatarea forestieră durabilă, așa cum am declarat de atâtea ori. Dar, nu sunt de acord ca aceste păduri istorice și valoroase să intre în această discuție”, a conchis ministrul.

Click to comment

Trending

Exit mobile version