POLITICĂ

Ministrul Apărării a discutat, la Washington, despre înzestrarea Armatei cu importante companii din domeniul industriei de apărare

Published

on

Delegația Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Mihai Fifor, aflată în vizită în SUA, a avut întâlniri, la Washington, cu reprezentanți ai unor companii americane din domeniul industriei de apărare – Raytheon, Lockheed Martin și Bell Helicopters, companii cu care România este în tratative pentru achiziționarea de armament.

FOTO: MApN

În cadrul discuțiilor, a fost reiterat angajamentul României de alocare a două procente din PIB pentru apărare în 2017 și menținerea acestui prag pentru următoarea decadă, ceea ce va permite demararea unor programe de înzestrare necesare pentru modernizarea Forțelor Armate ale României, informează un comunicat al MApN remis CaleaEuropeana.ro.

“Ministrul Fifor a subliniat importanța transferului de tehnologie și de know-how către industria națională de apărare în interesul securității regionale și internaționale. De asemenea, a apreciat rezultatele bune ale întâlnirilor avute, atât în țară, cât și pe parcursul vizitei la Washington, invitând companiile de profil să investească în România”, precizează sursa citată.

Citiți și Ministrul Apărării la Washington: România va menține nivelul de alocare a 2% din PIB pentru apărare, concomitent cu înzestrarea Armatei, pentru următorii 10 ani

Citiți și Șeful Pentagonului la întâlnirea cu ministrul român al Apărării la Washington: Ați crescut cheltuielile militare cu aproape 50%; un angajament fenomenal pe care îl recunoaștem ca atare

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, s-a aflat în această săptămână la Washington pentru o întrevedere bilaterală cu omologul american, secretarul James Mattis, dar și pentru reuniuni cu membri ai Congresului și ai industriei de apărare din Statele Unite.

Discuțiile cu cele trei companii au avut loc și în contextul în care Guvernul României a semnat luna trecută un acord cu Lockheed Martin pentru transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16.

În ceea ce privește dialogul ministrului Apărării cu reprezentanții Bell Helicopters, România se află într-o stară avansată a tratativelor de înzestrare, dar și de dezvoltare economică. 

România ar putea deveni într-un termen de 4-5 ani prima ţară care produce integral un elicopter de atac Bell ale companiei americane Bell Helicopters, a declarat vara trecută vicepreşedintele pentru vânzări internaționale în domeniul militar în cadrul Bell Helicopter, Richard Harris. Mai mult, Guvernul a trimis la începutul lunii august către Statele Unite o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea de elicoptere de atac de la compania americană.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version