ENERGIE

Ministrul Energiei, întâlnire cu omologul canadian. Colaborarea româno-canadiană în domeniul energiei nuclerare, discutată

Published

on

© Virgil Popescu - Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut o întâlnire de lucru cu omologul său canadian, Todd Smith, pentru a discuta despre colaborarea dintre cele două state în domeniul energiei, în mod special al energiei nucleare.

„Noi folosim deja tehnologia canadiană CANDU la Unitățile 1 și 2 de la Cernavodă și o vom utiliza și la viitoarele reactoare 3 și 4. De aceea, dialogul de astăzi a fost unul aplicat și de bun augur în vederea accelerării dezvoltării etapelor viitoare ale proiectului noilor unități de la Cernavodă”, a precizat oficialul român într-o postare pe pagina de Facebook. 

Potrivit ministrului Virgil Popescu, „energia nucleară este o componentă importantă a strategiei energetice a României, îndeplinind cumulativ obiectivele de Securitate în aprovizionare și decarbonizare.”

Din delegația Canadei au mai făcut parte Bill Walker, President & CEO of OCNI (Organization of Canadian Nuclear Industries) și alți specialiști de la Ontario Power Generation (OPG).


 

Click to comment

Trending

Exit mobile version