U.E.

Ministrul german de Interne critică atitudinea UE față de statele estice care nu acceptă refugiați

Published

on

Ministrul de interne german Horst Seehofer a acuzat Uniunea Europeană că a adoptat o atitudine “de superioritate” în discuţiile cu ţările membre din estul Europei în problema repartizării refugiaților, notează Agerpres citând un interviu acordat de ministru publicaţiei Die Welt am Sonntag.

Foto: Facebook/ Horst Seehofer

O astfel de atitudine este “contraproductivă”, a declarat Seehofer, adăugând că “fiecare ţară are mândria ei”.

“Comisia este deseori paternalistă”, a declarat el în interviu. “Trebuie să punem mai multă energie în dialogul cu privire la repartizarea refugiaţilor. Dacă negociem cu răbdare, majoritatea ţărilor o vor sprijini”.

Aceste afirmații vin în contextul în care el a declanșat o polemică săptămâna trecut când a spus că islamul nu aparține Germaniei.

Nu. Islamul nu aparţine Germaniei. Germania este marcată de creştinism”, a punctat Seehofer, arătându-și astfel dezaprobarea față de o părere reiterată constant de cancelarul Angela Merkel începând cu anul 2015, și anume că islamul face parte din cultura germană.

Seehofer a preluat portofoliul de Interne de la predecesorul său Gunther Beckstein. Ministerul pe care îl va coordona acesta poartă denumirea oficială de Ministerul de Interne, Construcții și al Partriei ( Heimat). Deși termenul de ”heimat” stimulează sentimentul de apartenență la o țară, acesta este încărcat în aceeași măsură și de conotații care fac trimitere la epoca nazistă.

În cadrul interviului acordat pentru Bild, noul noul ministru de Interne a respins criticile potrivit cărora noul Cabinet nu are în componența sa și persoane de culoare sau persoane cu origine imigrantă.

Click to comment

Trending

Exit mobile version