Ministrul rus de Externe: Statele UE care refuză să colaboreze cu Rusia au “vederi înguste”

Serghei LavrovMinistrul rus de Externe a apreciat că refuzul unor state membre ale Uniunii Europene de a colabora cu Rusia reprezintă o dovadă a vederilor înguste şi a păstrării stereotipurilor din timpul Războiului Rece, relatează RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Stereotipurile epocii precedente continuă să influenţeze pe mulţi politicieni din Uniunea Europeană, împiedicându-i să se gândească serios la relaţiile cu Rusia în secolul XXI”, a afirmat Lavrov, într-un articol publicat joi în ziarul Kommersant.

“Se creează impresia că partenerii noştri europeni acţionează din reflex, ghidându-se după principiul «omul nostru sau om străin», fără a se gândi la consecinţele de lungă durată a acţiunilor lor”, a apreciat ministrul rus.

În opinia sa, “concurenţa primitivă între Uniunea Europeană şi Rusia nu corespunde necesităţilor relaţiilor internaţionale şi este o ruşine pentru experienţa bogată în domeniul diplomatic, adunată de-a lungul veacurilor de statele europene”.

One Response to Ministrul rus de Externe: Statele UE care refuză să colaboreze cu Rusia au “vederi înguste”

  1. Pingback: Compararea Olimpiadei de la Soci cu Olimpiada lui Hitler din 1936 infurie aliatii lui Putin | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.