U.E.

Parlamentul german a aprobat cel de-al treilea plan de salvare pentru Grecia

Published

on

Parlamentul german a aprobat miercuri, cu o largă majoritate, cel de-al treilea plan de salvare pentru Grecia, anunță AFP, citat de B1.ro.

Planul de salvare implică 86 miliarde de euro pe care Grecia i-ar primi până la sfârșitul anului 2018 și deblocarea primei tranșe de 26 miliarde de euro.

Bundestag-ul a votat planul cu o largă majoritate, din cei 585 de membrii 454 votând pentru, 113 împotrivă și 18 abțineri.

“Sigur că după experienţa ultimilor ani şi luni nu există nicio garanţie că totul va funcţiona şi este adminisbil să existe dubii”, declarase Wolfgang Schaeuble în faţa parlamentarilor germani, înaintea votului prin care trebuie să aprobe al treilea program de salvare a Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro.

Adoptarea planului este necesară pentru ca Atena să poată rambursa joi 3,4 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană (BCE).

Spania, Estonia şi Austria au aprobat marţi noul program de asistenţă financiară pentru Grecia.

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seară, cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care trebuie să adopte o serie de reforme macroeconomice, în sensul creşterii taxelor şi reducerii deficitului bugetar, pentru a obţine ajutorul de 86 de miliarde de euro.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Olga Yerovasili, a afirmat că Executivul nu mai dispune de majoritatea parlamentară necesară implementării politicilor asumate în faţa creditorilor internaţionali în schimbul unui nou pachet de asistenţă financiară.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version