INTERNAȚIONAL

Paul Manafort, fostul director de campanie a lui Donald Trump, se va preda autorităților federale în ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile americane

Published

on

Paul Manafort, fostul director de campanie a lui Donald Trump, și asociatul său Rick Gates, li s-a cerut să se predea autorităților federale luni dimineața, în urma unor acuzații din cadrul achetei privind implicarea Rusiei în campania electorală care a precedat alegerile prezidențiale din SUA, informează The New York Times.

Manafort a fost inculpat vineri, o inculpare secretizată, şi intenţionează să se predea, informează Digi24. 

Actul de acuzare urmează să fie anunţat public în cursul zilei de luni.

Inculparea unui oficial de rang înalt din cadrul echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump marchează o nouă fază a amplei anchete a lui Mueller cu privire la existenţa unei eventuale complicităţi între Guvernul rus şi membri ai echipei de campanie a lui Trump, dar şi a unei eventuale obstrucţionări a justiţiei şi unor infracţiuni financiare.

Manafort, care a lucrat pentru fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi este vizat de ancheta federală, a respins orice nereguli financiare în plăţile pe care le-a încasat de la ucraineni, existenţa unor conturi bancare în paradisurii fiscale şi diverse tranzacţii imobiliare în decursul timpului.

Un deputat ucrainean l-a acuzat pe fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, că a primit ilegal 750.000 de dolari prin intermediul unei societăți offshore din partea fostului președinte pro-rus Viktor Ianukovici.

”Este vorba de o plată datând din 14 octombrie 2009 în valoare de 750.000 de dolari”, a declarat deputatul Serghii Lescenko, care a prezentat la Kiev ultimele evoluții în ancheta privind legăturile dintre Manafort și fostul lider ucrainean.

Manafort a dezminţit acuzaţiile, susţinând că documentele descoperite de autorităţile ucrainene nu demostrează nimic și a susținut că acuzațiile sunt „neîntemeiate şi stupide”.

Click to comment

Trending

Exit mobile version