U.E.

Polonia înăsprește măsurile pentru limitarea răspândirii Covid-19 și își izolează cetățenii la domiciliu

Published

on

© Flickr/gov.pl

Polonia va impune noi restricții cetățenilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului, inclusiv izolarea la domiciliu, care va putea fi părăsit doar pentru situații justificate, a declarat marți premierul Mateusz Morawiecki, citat de Reuters, preluat de Agerpres

„Facem acest lucru pentru a ne pregăti pentru valul crescut de infecții”, a spus Morawiecki într-o conferință de presă.

Guvernul va limita, de asemenea, adunările și numărul de persoane care pot călători în transportul public, pentru a reduce numărul de cetățeni în autobuze și tramvaie.

Începând cu 20 martie, țara se află în „stare de epidemie”. Acest statut oferă autorităților capacitatea de a transfera personalul medical și alți lucrători guvernamentali acolo unde este nevoie de ei și de a introduce limite de transport.

Guvernul polonez a mărit, de asemenea, amenzile pentru încălcarea carantinei – de la 5.000 la 30.000 zloți (1.100 € la 6.600 €) și a prelungit închiderea școlilor până după vacanța de Paște.

Guvernul a introdus deja o serie de măsuri stricte de carantină, închizând școlile, instituțiile publice, restaurantele și granițele țării pentru străini.

Polonia înregistrează, la ora actuală, 799 de cazuri și 9 decese.

Click to comment

Trending

Exit mobile version