NEWS

Premieră în Serbia: Președintele a nominalizat o femeie prim-ministru

Published

on

Foto: Twitter

Președintele sârb Aleksandr Vucic a numit-o joi pe Ana Brnabic, o femeie care și-a declarat deschis homosexualitatea, în funcția de premier, decizie istorică în această țară tradiționalistă, informează Reuters și AFP, potrivit Agerpres. Urmează ca aceasta să formeze un guvern care să fie votat în parlament săptămâna viitoare.

”Am convingerea că ea va munci din greu, că va arăta respect pentru partidele politice și că va conlucra cu alți miniștri spre binele Serbiei”, a transmis președintele sârb. 

Vucic a fost ales președinte din primul tur al alegerilor din 2 aprilie după ce a obținut 56% din voturi. El și-a depus demisia din funcția de premier cu o zi în urmă și trebuia să numească un succesor la conducerea guvernului până la 18 iunie.

Noul prim-ministru în vârstă de 41 de ani, a fost desemnată „femeia de afaceri a anului” din țară, a studiat în Marea Britanie și Statele Unite și vorbește limbile engleză și rusă, potrivit The Independent.

Aleksandr Vucic, fost extremist reformat între timp, a promis că va îmbunătățească drepturile homosexualilor, ca parte a eforturilor de apropiere a țării de Uniunea Europeană.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version