U.E.

Președintele Consilului European nu consideră oportună introducerea imediată a unui cerificat de vaccinare anti-COVID

Published

on

© European Union 2020

Președintele Consiliului European, Charles Michel, este în favoarea unei dezbateri privind un certificat de vaccinare propus împotriva noului coronavirus, dar consideră că există un pericol legat de introducerea prea rapide a unei astfel de măsuri, transmite dpa, preluat de Agerpres

„Acest lucru ar crea o frustrare enormă”, a declarat Michel duminică, în timpul programului de dezbateri „Buitenhof”, pe canalul public olandez NPO.

Ideea creării unui pașaport de vaccinare a fost prezentată la începutul săptămânii trecute de prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis, care dorește să relanseze sectorul turistic de bază al țării sale cât mai curând posibil după criza pandemică, nu dorește să facă vaccinarea o condiție explicită pentru călătorie. Cu toate acestea, el a subliniat că o garanție a călătoriilor neîngrădite ar putea motiva oamenii să opteze pentru un vaccin.

Președintele Consiliului European a declarat, în context, că realizează că problema este una sensibilă, deoarece unii oameni ar putea avea impresia că vaccinarea ar deveni, de facto, obligatorie. Cu toate acestea, el subliniat duminică, „că dezbaterea nu ar trebui evitată doar pentru că este complicată sau sensibilă”.

Potrivit președintelui Consiliului European, dezbaterea va fi lansată săptămâna aceasta. Discuțiile informale dintre liderii țărilor Uniunii Europene au avut loc în ultimele săptămâni, a afirmat el, concentrându-se în principal pe două întrebări: „suntem de acord cu principiul introducerii unui certificat?” Și, „dacă suntem de acord, când este cazul?”

Un pașaport de vaccinare ar necesita ca multe persoane să fi fost deja vaccinate, potrivit lui Charles Michel. „Dacă ar fi să punem în aplicare acest lucru prea devreme, ar crea o frustrare enormă”, a comentat el.

Click to comment

Trending

Exit mobile version