INTERNAȚIONAL

Președintele Klaus Iohannis, după primirea lui Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România, la Palatul Cotroceni: Acesta este dispus să se implice total în dezvoltarea Parteneriatului Strategic

Published

on

© Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți la Palatul Cotroceni pe ambasadorul agreat al Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, potrivit Digi24.

Șeful statului a menționat că a avut ”o primă discuție foarte bună” cu acesta.

”Suntem hotărâți să continuăm parteneriatul strategic pe care îl avem. Domnul ambasador este foarte dispus să se implice total în dezvoltarea tuturor aspectelor acestui parteneriat. Am reiterat aspectele cele mai importante, întâlnirile pe care le-am avut cu Trump, faptul că România în NATO este un partener serios, credibil, care își alocă resursele promise. În partea de economie, am convenit să continuăm într-un ritm accelerat toate demersurile pentru a convinge investitori americani în România”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României, în cadrul unei conferințe de presă organizate după ședința CSAT care a avizat favorabil propunerile de buget pe anul 2020 pentru instituțiile din apărare și securitate națională, decizie prin care Ministerului Apărării Naţionale i s-a menţinut alocarea şi în anul 2020 a 2% din PIB, pentru a permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sâmbătă, 14 decembrie, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut, de asemenea, o întrevedere cu ambasadorul agreat al SUA în România, Adrian Zuckerman.

Ministrul Bogdan Aurescu a reamintit obiectivul, de mare importanță pentru cetățenii români, al accederii țării noastre în Programul Visa Waiver.

În același timp, a menționat faptul că societatea românească este una dintre cele mai pro-transatlantice și pro-americane din Europa, iar țara noastră acționează în mod constant, în interiorul UE și al NATO, pentru întărirea legăturii transatlantice.

Adrian Zuckerman a fost confirmat  la 21 noimebrie de Senatul american în funcția de ambasador în România, avocatul propus de președintele Statelor Unite Donald Trump pentru această funcție devenind astfel cel l-a succedat pe Hans Klemm.

Adrian Zuckerman, de profesie avocat, a fost admis în Baroul din New York în 1984, şi partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Acesta a ocupat în trecut funcția de co-președinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

În plus, acesta a fost, de asemenea, și judecător în cadrul Real Estate Board – New York. Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

Click to comment

Trending

Exit mobile version