POLITICĂ

UPDATE Președintele Klaus Iohannis, la Spitalul Floreasca: Am indicii că nu s-au respectat reglementările legale. Sunt revoltat că o asemenea tragedie de proporții s-a putut întâmpla în mijlocul Bucureștiului

Published

on

UPDATE 11:00 : Președintele Klaus Iohannis a ajuns la spitalul Floreasca, unde s-a declarat revoltat de cele întâmplate.

”Sunt îndurerat, cutremurat, dar în acelasi timp sunt și revoltat că o astfel de tragedie de proporții s-a putut întampla chiar în mijlocul Bucureștiului, atâța tineri nevinovați au murit (…). Voi merge acum să îi vizitez pe unii, să încerc să vorbesc cu ei sau cu apartinătorii. Cred că este foarte important să tragem deja primele învățăminte: cred că aceasta tragedie se datoreaza si faptului ca s-a abordat ”lasa că merge și așa”.  Am indicii că nu s-au respectat reglementările legale, am indicii că ignorarea normelor a dus la această tragedie”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis va merge la spitalul Floreasca în jurul orei 11,00, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, șeful statului se va întâlni și cu Raed Arafat și cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Un incendiu puternic a avut loc vineri seară la clubul Colectiv din Capitală din strada Tăbăcarilor, în urma căruia au murit 27 de persoane.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă seară, că este “cutremurat şi profund îndurerat” de tragicul eveniment din Capitală, adăugând că este un moment trist pentru naţiune şi pentru el personal şi că în aceste momente transmite întreaga compasiune familiilor afectate de tragedie.

“Sunt cutremurat şi profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toţi, pentru naţiunea noastră şi pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile celor afectaţi de această tragedie” spune preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

El le mai transmite familiilor afectate de tragicul incendiu din Capială sprijin şi îi roagă să aibă încredere că instituţiile statului fac tot ceea ce este posibil pentru a limita efectele “catastrofei”.

“Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicaţi în operaţiunile de salvare şi îi rog să aibă încredere că instituţiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toţi să fim alături de familiile îndurerate şi să dăm dovadă de solidaritate şi de compasiune”, mai spune preşedintele.

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version