#RO2019EU

Președintele PSD Liviu Dragnea a solicitat să fie depusă plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui României Klaus Iohannis

Published

on

Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a solicitat lui Mircea Draghici tezorierul PSD, și lui Florin Iordache, fost ministru al justiției, să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că șeful statului a trădat interesele României atunci când a susținut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

”Niște europarlamentari trădători au votat în anul centenar împotriva României. Nu au avut nici o tresărire. Ei insistă ca României să i se facă rău în continuare: să rămână în MCV, să nu intrăm în Schengen. (…) Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naționale ale unei țări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache care este prieten la cataramă cu dl Iohannis și cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după anul nou să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a precizat Dragnea în cadrul Congresului Național PSD.

România va asuma în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, în premieră, Președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene, într-o perioadă marcată de finalizarea procesului de retragere a Marii Britanii din UE, avansarea negocierilor pentru adoptarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, summit-ul de la Sibiu de la 9 mai 2019 dedicat viitorului UE și alegerile pentru Parlamentul European din 23-26 mai 2019.

Cei patru piloni tematici care vor sta la baza agendei de lucru a Președinției României la Consiliul UE vizează „Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate”, „Europa siguranței”, „Europa, actor global” și „Europa valorilor comune”.

Motto-ul Președinției României va fi „Coeziunea, o valoare comună europeană“.

Click to comment

Trending

Exit mobile version