CHINA

Prima zi în China. Donald Trump a semnat acorduri comerciale în valoare de 9 miliarde de dolari

Published

on

Aflat în vizită în China, președintele SUA a încheiat acorduri comerciale în valoare de 9 miliarde de dolari, transmite AFP citat de Agerpres.

Cele 19 acorduri, semnate în prezența vicepremierului chinez Wang Yang și a secretarului american pentru comerț, Wilbur Ross, vizează domenii precum bioștiințe, aviație și producția de bunuri.

Cu ocazia ceremoniei de semnare, vicepremierul Wang a calificat aceste acorduri drept ‘o încălzire’ înaintea summitului chino-american de joi, în cursul căruia președinții Xi Jinping și Donald Trump vor asista la semnarea altor contracte, în domenii cum sunt gazul sau soia.

Alături de programul nuclear nord-coreean, relațiile comerciale bilaterale constituie al doilea dosar “greu” al primei vizite în China a președintelui Trump, care în campania electorală a acuzat Beijingul că “a furat” milioane de locuri de muncă din Statele Unite.

Citiți și Donald Trump și-a început vizita de trei zile în China. Liderul SUA i-ar putea cere lui Xi Jinping retragerea susținerii economice pentru Coreea de Nord

Donald Trump și-a început vizita de trei zile în China, prilej cu care va discuta cu oficialii chinezi principalele dosare de actulitate internațională.

Aceasta este cea de-a treia întâlnire între Trump și Xi, după cele de la Mar-a-Lago, statul american Florida, în aprilie, și de la summitul G20 de la Hamburg, în luna iulie.

Click to comment

Trending

Exit mobile version