EVENIMENTE

Primarul Municipiul Sebeș, Dorin Nistor i-a încurajat pe tinerii să se implice în regiunea lor: Orașul Alba Iulia este o viziune pentru noi toți

Published

on

Foto: Calea Europeana

Comitetul European al Regiunilor (CoR), Delegația Națională a României la CoR, și platforma CaleaEuropeană.ro a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, al Primăriei Municipiului Alba Iulia și al Centrului de Informare al Centrului Europe Direct Alba Iulia, și în parteneriat cu Biroul Parlamentului European în România, un dialog local ce vizează stimularea conceptului de implicare locală pentru viitorul Europei, construit sub forma unei platforme de dialog, între autorități și cetățeni ca beneficiari, cu privire la rolul digitalizării și al noilor tehnologii în dezvoltarea oportunităților de conectivitate și smart city în Uniunea Europeană, la nivel local și regional.

Dialogul local, „Noile tehnologii și digitalizarea: oportunități smart city & connectivity”, a avut loc miercuri, 20 februarie, la Muzeul Principia din Alba Iulia. Evenimentul  a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro și moderat de directorul publicației, jurnalistul Dan Cărbunaru.

La dialogul cu cetățenii de la Alba Iulia a luat parte Dorin Nistor, primarul Municipiul Sebeș, a făcut parte din echipa care a ajutat la dezvoltarea orașului Alba Iulia. În prezent Municipiul Sebeș se află într-o competiție a absorbțiilor de fonduri europene împreună cu orașul Alba Iulia.

 


,,Sunt unul care beneficiază din toate punctele de vedere de  ceea ce înseamnă dezvoltare în municipiul Alba Iulia, pentru că totul  s-a realizat cu eforturi importante, cu o echipă care a crezut și a dat mai departe, care a intrat în competiția fondurilor europene. Ne apropiem și noi, cei din Sebeș de 14 milioane de euro de absorbție a fondurilor europene. Idee de a fi intr-o continuă legătură cu cei care pană la urmă dau tonul, este o idee foarte bună, si pentru  că sunt multi tineri le rcomand sa fie foarte vocali, pentru că dacă vreți ceva, în primul rând trebuie să cereți. În cazul în care nu ne implicăm sau nu vrem, riscăm să nu avem perspectivă. Niciodată, o administrașie nu poate să vadă doar în moment, dacă face asta, de fapt nu clădește nimic.

În acest context, Alba Iulia a avut o viziune.”

Dorin Nistor, primarul Municipiul Sebeș


Dezbaterea face parte din serie de evenimente organizate sub egida noii inițiative CoR – Future of Europe – și are loc și în contextul în care România va găzdui, în perioada 14-15 martie 2019 la București, Summit-ul Autorităților Locale și Regionale din Uniunea Europeană, evenimentul având loc în contextul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Acest dialog local se înscrie, totodată, și în rândul campaniei de conștientizare privind alegerile europene din 23-26 mai 2019 (www.dedataastavotez.eu), ce vor avea loc la 40 de ani distanță de la primele alegeri directe pentru Parlamentul European.

Click to comment

Trending

Exit mobile version