SUA

Proteste în mai multe orașe ale SUA după ce Donald Trump le-a interzis persoanelor transgen să se înroleze în armată

Published

on

Președintele Statelor Unite, Donald Trump a anunțat miercuri că nu va mai permite persoanelor transgen să servească în vreun fel în armata americană, informează Reuters, citat de Digi24.

„În urma consultării cu generalii mei şi experţi militari, vă rog să luaţi notă de faptul că Guvernul Statelor Unite nu va accepta să primească… indivizi transgen să servească în vreun fel în armata americană”, a scris Trump pe Twitter.

În urma acestei decizii, președintele american pare să aibă o poziție antitetică față de cea a administrației Obama, care le-a permis persoanelor transgen să servească în mod deschis în armată precizând că selecția ar trebui să se facă în funcție de performanță.

Președintele SUA a mai transmis că „Armata noastră trebuie să se concentreze pe victorii decisive și categorice, nu poate fi împovărată de costurile medicale imense și de perturbările pe care le-ar aduce transgenderul în armată”.

La începutul acestei luni, secretarul Apărării, James Mattis a impus o amânare cu șase luni a recrutării persoanelor transgen.

Decizia lui Donald Trump a strânit un val de reacții, cetățenii americani ieșind în stradă și protestând împotriva acesteia în mai multe orașe ale SUA, informează ABC News. Sute de demonstranți s-au adunat miercuri la New York, Washington D.C., Los Angeles și San Francisco pentru a contesta interzicerea persoanelor trangen de a mai servi în armată.

Potrivit ministrului Apărării, ar exista între 2.500 şi 7.000 de persoane transgender în rândul celor 1,3 milioane de militari americani în serviciul activ.

Click to comment

Trending

Exit mobile version