REPUBLICA MOLDOVA

Republica Moldova trimite o nouă echipă de medici în Iași: E o onoare să putem ajuta România

Published

on

© Ministerul Sănătății Republica Moldova

Republica Moldova continuă să ofere suport României în lupta cu infecția COVID-19. Alți 20 de medici și asistente medicale, precum și 7 paramedici au plecat astăzi în misiunea umanitară la spitalul modular de la Lețcani, județul Iași. Acolo vor ajuta echipele medicale la tratarea pacienților infectați cu COVID-19 până pe 14 noiembrie curent, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Sănătății din Republica Moldova.

Asta în condițiile în care misiunea celor 22 de medici și 10 paramedici care au oferit suport colegilor din țara vecină s-a încheiat pe 31 octombrie, iar astăzi se vor întoarce acasă.

În cadrul evenimentului dedicat misiunii, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj de recunoștință către lucrătorii medicali care au plecat în România.

Este foarte important să fim astăzi alături de România, țara care ne-a oferit cel mai puternic umăr și a fost alături de noi chiar la începutul pandemiei prin intermediul tuturor ajutoarelor trimise în Republica Moldova. E o onoare să putem ajuta România. Vreau să aveți grijă de sănătatea voastră, să vă întoarceți cu bine acasă, iar acest gest de solidaritate trebuie să fie cea mai importantă lecție pe care o vom învăța în această pandemie”, a menționat Ala Nemerenco.

Cu un mesaj de recunoștință a venit și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

„România trece printr-o perioadă dificilă. Avem un număr tot mai mare de cazuri de infecție, iar ajutorul vostru e unul substanțial. Colegii voștri din prima echipă au muncit cot la cot cu medicii de la Lețcani, au salvat vieți. Vă mulțumim mult și vă rog să transmiteți recunoștința autorităților din România tuturor autorităților din Republica Moldova care au făcut acest gest de solidaritate umană. Vă asigurăm că gestul dvs. nu va fi uitat”, a spus ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Cei opt medici și 12 asistente medicale care au plecat în misiune au experiență în tratarea pacienților cu COVID-19. Aceștia fac parte din echipa Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății.

România e una dintre cele mai afectate țări din lume de efectele pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7.424 cazuri de infectări, iar 394 de persoane și-au pierdut viața în urma infectării.

Click to comment

Trending

Exit mobile version