NEWS

Rex Tillerson: Nu a fost luată încă o decizie privind discuții oficiale între Donald Trump și Vladimir Putin

Published

on

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat joi că nu a fost luată încă nicio decizie dacă președintele Donald Trump va avea discuții oficiale cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul APEC, programat să aibă loc în zilele de 10 și 11 noiembrie în Vietnam, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Nu a existat niciodată un acord pentru o întâlnire bilaterală oficială”, a afirmat Tillerson, citat de agenția de presă franceză.

„Continuăm discuțiile (…). Întrebarea este de a ști dacă avem destulă substanță”, a adăugat el, referindu-se în special la convorbirile în curs privind Siria sau Ucraina.

Tillerson a făcut aceste declarații într-o întâlnire cu presa la Beijing, unde îl însoțește pe Donald Trump în cadrul turneului său în Asia.

Pe de altă parte, în timpul unei discuții cu ziariștii la bordul Air Force One duminică, Donald Trump a vorbit în mod clar despre această întâlnire cu omologul său rus.

„Cred că este de așteptat să mă întâlnesc cu Putin, da”, a afirmat Trump. „Vrem ajutorul lui Putin pentru Coreea de Nord”, a adăugat el.

Trump a sosit miercuri în China venind din Coreea de Sud, în cadrul unui turneu maraton în Asia, unde a avut parte de o primire fastuoasă din partea președintelui Xi Jinping.

Citiți și:  Prima zi în China. Donald Trump a semnat acorduri comerciale în valoare de 9 miliarde de dolari

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version