ROMÂNIA

România are 130.000 de masteranzi şi 23.000 de doctoranzi. Care sunt șansele de angajare ale celor care își trec aceste tiluri în CV?

Published

on

Pe o piaţă a muncii în care angajatorii nu pot produce locuri de muncă suficiente pentru a acoperi numărul mare de tineri care ies de pe băncile facultăţilor, cei mai mulţi dintre absolvenţii de studii de licenţă se “agaţă” de lucrările de masterat sau de doctorat în speranţa că trecerea unei diplome în CV le va asigura un loc de muncă, notează Ziarul Financiar în ediția online.

În prezent, în sistemul de învăţământ superior public şi privat există aproape 130.000 de cursanţi la studiile de master (adică 78% din totalul de peste 165.000 de studenţi înscrişi în învăţământul postuniversitar) şi mai mult de 23.500 de persoane care vor să obţină titlul de doctor (circa 14% din totalul cursanţilor studiilor postuniversitare), potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

“Un master sau un doctorat într-o specializare critică pentru companie pot reprezenta sau garanta un plus de know-how, însă aceste studii sunt mai mult un «nice to have» decât un criteriu definitoriu pentru angajatori chiar şi pentru poziţiile foarte specializate. Dacă profilul unui angajat se potriveşte cu cel pe care îl caut, dacă a făcut voluntariat sau are experienţă pe piaţa muncii, sigur că pot trece peste faptul că nu are studii postuniversitare”, explică Alina Rădulescu, director de resurse umane al producătorului de conserve Scandia Food.

Cititi aici articolul integral.

Sursa: ZF.ro
Foto:  istockphoto.com

1 Comment

Trending

Exit mobile version