NEWS

România la masa tratativelor cu Olanda

Published

on

Vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu a declarat marţi, în cadrul unei întâlniri cu şeful misiunii diplomatice a Olandei la Bucureşti Paul Ymkers, că Parlamentul României este pregătit să adopte în regim de urgenţă o serie de acte normative pentru a asigura eficientizarea şi reformarea sistemului juridic românesc, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro.

Cristian Diaconescu a anunţat că va iniţia la nivel parlamentar intern o evaluare a criteriilor pentru aderare la spaţiul Schengen în funcţie de exigenţele statelor membre.

Paul Ymkers s-a arătat preocupat de “corupţia la nivel înalt, de lipsa unor hotărâri definitive  şi absenţa progreselor “ireversibile” din zona luptei împotriva corupţiei şi reformelor în sistemul juridic”, potrivit aceluiaşi comunicat. De asemenea, Ymkers consideră că cele două rapoarte ale Comisiei Europene privind MCV sunt “esenţiale pentru deblocarea deciziei de aderare a României la Acordul Schengen”.

Vicepreşedintele Senatului a anunţat că va organiza o întâlnire cu reprezentanţii partidelor parlamentare din Olanda, la Haga, care va avea loc “în cel mai scurt timp, în scopul discutării la nivel politic al temelor de preocupare care generează deciziile succesive luate de Olanda pentru blocarea României în procesul de aderare la Schengen“, potrivit comunicatului remis romanialibera.ro.

Cei doi oficiali au stabilit la sfârşitul întâlnirii că “intensificarea relaţiilor parlamentare bilaterale dintre cele două state poate oferi cadrul dezvoltării relaţiilor diplomatice, politice şi comerciale dintre cele două state”.

Sursa articol: romanialibera.ro

Sursa foto: istoriculzilei.blogspot.com

Click to comment

Trending

Exit mobile version