INTERNAȚIONAL

Rusia: Am produs ceva “unic, care nu are echivalent în lume”

Published

on

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că în Rusia a fost creat un vaccin împotriva Ebola, virusul care a ucis zeci de mii de oameni in Africa de Vest. Putin nu a spus însă cum se numeşte vaccinul, cine este producătorul şi nu a oferit niciun detaliu despre teste.

“Avem veşti bune. Am înregistrat un medicament pentru tratarea Ebola, care după teste s-a dovedit foarte eficient, mult mai eficient decât orice alt medicament existent la ora actuală”, a spus Putin, citat de Ria Novosti, conform Cotidianul.ro.

Până acum au fost testate o serie de vaccinuri, însă rezultatele fie nu au fost satisfăcătoare, fie testarea nu s-a făcut pe eşantioane de indivizi neinfectaţi, aşa cum trebuie să se procedeze pentru a dovedi eficienţa unui vaccin.

Ministrul Sănătăţii, Veronika Skorţova, a declarat la şedinţa guvernului prezidata de Putin că Rusia a dezvoltat un vaccin care “este unic şi nu are echivalent în lume”. În octombrie 2014, Skorţova a spus că în Rusia se vor produce trei vaccinuri în următoarele şase luni şi că un vaccin era deja gata pentru teste.

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version