NEWS

Rusia dezvoltă un nou sistem capabil să doboare sateliți

Published

on

Companiile rusești de armament vor dezvolta un nou sistem de luptă împotriva sateliților, acțiune care face parte din noul program de stat. Ca parte a noului program de înarmare al Rusiei, pe perioada 2018-2027, se va crea un sistem mobil de combatere a sateliţilor, Rudolph, a anunţat Oleg Atciassov, director adjunct al Institutului de Cercetare al Ministerului Apărării al Rusiei, potrivit Adevarul.ro. 

Companiile de armament și oficiali din cadrul Ministerului Apărării au anunțat în repetate rânduri că lucrează la conceperea unor arme anti-satelit, în special în cadrul proiectului Bilina. Cu toate acestea, sistemul Rudolph este menționat public pentru prima dată.

Vorbind în fața senatorilor Consiliului Federației ( Camera Superioară a Parlamentului rus) Atciassov a adăugat că Rusia dezvoltă şi un sistem mobil de luptă radioelectrică împotriva sateliților de telecomunicații, Tyrada-2S. 

 Acest nou program prevede punerea la punct a unui sistem staţionar de rachete strategice Sarmat, avioane de vânătoare multirol Su-35S, o rachetă hipersonică, un sistem de rachete sol-aer S-500 şi alte tipuri de armament.

 Noul program de arme de stat este în curs de examinare de către guvernul rus şi va fi înaintat până la 15 decembrie Administraţiei Prezidenţiale.

Click to comment

Trending

Exit mobile version