U.E.

Şcoli, cafenele, restaurante, cluburi de noapte vor fi închise în Belgia pentru a combate răspândirea epidemiei cu COVID-19

Published

on

Autoritățile din Belgia iau măsuri fără precedent la nivel național. Şcoli, cafenele, restaurante, cluburi de noapte vor fi închise în Belgia pentru a combate răspândirea noului coronavirus şi toate reuniunile vor fi anulate ”indiferent de dimensiunea lor”, a anunţat joi seară premierul belgian Sophie Wilmes, relatează AFP și Agerpres.

Astfel, închiderea şcolilor, la nivel naţional, va intra în vigoare din weekendul viitor ”până vineri, 3 aprilie inclusiv”.

De asemenea, președintele francez a anunțat ieri seară, 12 martie, a anunțat că Franța va închide toate școlile și universitățile din țară, ca răspuns la pandemia de coronavirus, a anunțat joi seară președintele Emmanuel Macron.

România a luat aceleași măsuri în rândul unităților de învățământ. Niciun elev sau student nu se va prezenta la cursuri până la data de 31 martie.

Vorbind într-un discurs televizat adresat națiunii, Macron a spus că măsurile vor fi puse în aplicare începând de luni, după o creștere a cazurilor confirmate cu noul coronavirus. Până la discursul susținut de președintele francez, 2.870 persoane au fost diagnosticate pozitiv, iar 61 de persoane au murit din cauza infecției COVID-19.

Totodată, toate instituțiile europene au luat măsuri de precauție, în mare parte angajații acestor vor fi trimiși în telemuncă, iar întrunirile se vor realiza prin videoconferință. Parlamentul European și-a modificat întreaga agendă de sesiuni plenare.

Până la data de 13 martie, ora 11:00, coronavirus a afectat 127 de țări și a provocat aproape 5.000 de decese.

Click to comment

Trending

Exit mobile version