GUVERNANȚĂ GLOBALĂ

Şeful băncii centrale a SUA: Nu avem nici intenţia şi nici autoritatea să salvăm ţări sau bănci

Published

on

Preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, le-a dat asigurări senatorilor Partidului Republicani că banca centrală a SUA nu intenţionează să acorde ajutoare băncilor europene în contextul crizei datoriilor de stat, au declarat pentru Bloomberg doi oficiali participanţi la întâlnire, informează Mediafax şi Gandul.info.

Senatorul republican Bob Corker a afirmat că Bernanke a fost “foarte clar”, în timpul discuţiilor purtate în spatele uşilor închise, în privinţa faptului că Fed nu are intenţia de a interveni pentru salvarea instituţiilor financiare europene.

Fed s-a aflat luna trecută în fruntea acţiunii coordonate a şase mari bănci centrale, de a reduce cu 0,5 puncte procentuale costul finanţărilor de urgenţă în dolari acordate de banca centrală a SUA băncilor internaţionale prin linii de credit swap. Comentariile lui Bernanke arată că Rezerva Federală nu va lua măsuri dincolo de această acţiune.

“Am plecat cu certitudinea că Bernanke nu are niciun fel de intenţie să crească implicarea SUA în criză”, a afirmat Corker.

Pe de altă parte, preşedintele Fed a spus în timpul discuţiilor că “ceea ce se întâmplă în Europa ar putea afecta, evident, economia SUA”, a precizat Graham.

Sursa articol: Gandul.info

Sursa foto: no.wikipedia.org

Click to comment

Trending

Exit mobile version