NEWS

Sondaj: Majoritatea germanilor nu mai consideră SUA ca fiind un partener de încredere

Published

on

Majoritatea germanilor nu mai consideră Statele Unite ale Americii ca fiind un partener de încredere, indică rezultatele unui sondaj publicate vineri de postul public de televiziune german ZDF, preluat de dpa, conform Agerpres.

FOTO: German Embassy Washington/ Facebook

Conform acestui sondaj, 82% dintre germani sunt de părere că, după instalarea preşedintelui Donald Trump la Casa Albă, nu se mai poate pune bază pe SUA ca partener internaţional. Doar 14% dintre cei intervievaţi au apreciat că America este un partener diplomatic de încredere.

Comparativ, 36% dintre participanţii la sondaj au afirmat că Rusia reprezintă un aliat puternic şi 43% au spus acest lucru despre China. În acelaşi timp, 58% dintre germani consideră Rusia ca nefiind de încredere şi 43% au această percepţie despre China.

Acelaşi sondaj a mai arătat că 65% dintre germani se pronunţă pentru menţinerea acordului nuclear internaţional cu Iranul, denunţat de preşedintele Trump, şi 28% şi-au manifestat scepticismul în acest sens.

Citiți și: SONDAJ: Majoritatea germanilor consideră că relaţiile dintre Germania şi SUA s-au înrăutăţit sub președinția lui Donald Trump

UE s-a declarat pregătită să se folosească de legislaţie pentru a le interzice companiilor europene să se supună sancţiunilor SUA împotriva Iranului în dosarul nuclear, a declarat, recent, comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos.

Totodată, pe lângă dosarul iranian și politicile protecționiste privind exporturile de oțel și aluminiu în Statele Unite, construcţia gazoductului Nord Stream 2 respins de majoritatea statelor est-europene şi de Statele Unite ar putea crește tensiunile dintre cele două state. Lucrările premergătoare construcţiei secţiunii offshore a gazoductului Nord Stream 2 au debutat deja în Germania. În prezent, Rusia furnizează 34% din gazele consumate în Europa, iar Nord Stream 2 ar aduce cota la 40%. 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version