BUSINESS

Spania: Recesiunea s-a înrăutăţit în trimestrul al doilea

Published

on

Recesiunea din Spania s-a înrăutăţit în trimestrul al doilea, PIB-ul înregistrând o scădere de 0,4% faţă de primele trei luni ale anului, în timp ce economia s-a contractat cu 1% raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, informează Mediafax.

Perioada aprilie-iunie este cel de-al treilea trimestru consecutiv de contracţie economică pentu Spania, potrivit datelor prezentate luni de institutul de statistică de la Madrid.

Declinul de 0,4% este mai abrupt faţă de cel înregistrat în primul trimestru, de 0,3%, însă se încadrează în aşteptările economiştilor.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat vineri că recesiunea din Spania s-ar putea prelungi până în 2014. Creditorul de la Washington estimează că austeritatea ar putea avea un impact negativ de 1% din PIB asupra economiei, contribuind la creşterea şomajului.

Tot vineri, statistica oficială din Spania a indicat creşterea şomajului la 24,6%, cel mai ridicat nivel din istoria democratică a ţării, 5,7 milioane de persoane căutând un loc de muncă.

FMI anticipează că PIB-ul Spaniei nu va reveni la nivelul din 2007 decât în 2017, ilustrând “un deceniu pierdut” pentru cea de-a patra economie a zonei euro.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  fakti.org

Click to comment

Trending

Exit mobile version