#RO2019EU

Știați că… Orchestra Uniunii Europene a luat naștere la Ateneul Român, la ceremonia de lansare a președinției române la Consiliul UE

Published

on

Concertul de la Ateneul Român care a marcat lansarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost susținut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE, context în care Guvernul României a anunțat că va înființa formal această orchestră.

Guvernul va emite, în curând, o ordonanţă pentru înfiinţarea unei orchestre a Uniunii Europene în cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene preluată de România la 1 ianuarie 2019, a anunţat Manuela Hărăbor, consilier onorific al Executivului la ceremonia de deschidere de la Ateneul Român.

Concertul susţinut de Orchestra Uniunii Europene s-a desfășurat în cadrul unei ceremonii la care au participat liderii instituțiilor Uniunii Europene – Antonio Tajani, Jean-Claude Juncker și Donald Tusk -, precum și președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu.

Citiți, pe larg, și rămâneți la curent cu știrile și activitățile privind Președinția României la Consiliul UE

Orchestra Uniunii Europene formată din muzicieni din cele 28 de state UE, respectiv de artişti români recunoscuţi internaţional, precum Adela Zaharia, Ruxandra Donose, Michael König, Sorin Coliban şi Corul Filarmonicii “George Enescu”. Dirijorul concertului a fost Ion Marin, în timp ce corul a fost coordonat de Ion Iosif Prunner.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version