CCR: Erata este legală. Judecătorul Minea era îndreptăţit să dea erata la decizia Curţii, ca judecător de serviciu

Judecătorii CCR au decis, marţi, în şedinţă extraordinară că celebra erată care-l salvează pe Traian Băsescu a fost trimisă legal, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Conform surselor citate, opinia majorităţii judecătorilor prezenţi la şedinţa de plen a CC a fost că judecătorul Ştefan Minea ar fi fost îndreptăţit să transmită la Monitorul Oficial rectificarea în ceea ce priveşte motivarea Curţii pe contestaţiile privind referendumul din 29 iulie.

Argumentele invocate în şedinţa de plen de către majoritatea judecătorilor au fost că acesta era atât judecător raportor, cât şi judecător de serviciu, au mai precizat sursele citate.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi dimineaţă, înaintea şedinţei plenului Curţii, că rectificarea transmisă la Monitorul Oficial în cazul motivării privind referendumul din 29 iulie a fost emisă “în condiţii strict legale”.

Zegrean a fost întrebat de jurnalişti în ce condiţii a fost emisă erata transmisă la Monitorul Oficial şi semnată de judecătorul de serviciu, în aceeaşi zi în care el a fost cel care a semnat altă adresă către Guvern.

“În condiţii strict legale”, a răspuns Zegrean.

“Eram în concediu, judecătorul de serviciu este cel care semnează în locul preşedintelui”, a mai precizat preşedintele Curţii Constituţionale.

În 6 august, Curtea a transmis o erată, cerând Monitorului Oficial să îndrepte eroarea materială apărută în decizia pe care o luase în 2 august, respectiv completarea textului cu un paragraf care la redactare ar fi fost omis.

Cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale s-au reunit în această dimineaţă pentru a clarifica unele aspecte legate validarea sau invalidarea referendumului. Un judecător CCR a declarat, luni, pentru Gândul că la finalul şedinţei de astăzi am putea asista la un verdict privind validarea/invalidarea referendumului, dar că acest aspect va fi decis în cadrul şedinţei. Altfel spus, CCR ar putea scurta perioada pe care şi-a fixat-o pentru pronunţarea unui verdict în privinţa reîntoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Surse: Mediafax.ro, Gandul.info
Foto:  ccr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.