INTERNAȚIONAL

Theresa May își definește politica globală post-Brexit. Premierul britanic va efectua o vizită în China anul acesta

Published

on

Premierul britanic, Theresa May, va efectua o vizită oficială în China în acest an, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Downing Street, prilej cu care vor fi discutate viitoarele relații comerciale dintre cele două țări în perspectiva Brexitului, notează Agerpres.

Foto: World Economic Forum / Boris Baldinger

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului britanic „invitația a fost adresată (de China) în cursul (summit-ului) G20” organizat în Hangzhou în 201, în cursul întâlnirii dintre președintele chinez, Xi Jinping, și Theresa May, a precizat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Londra și Beijingul au traversat vara trecută o perioadă de tensiuni în relațiile bilaterale. La sfârșitul lui iulie, Theresa May, recent învestită în funcție, și-a manifestat dorința de a examina mai detaliat vastul proiect nuclear Hinkley Point, suportat în mare parte de China, un anunțat care a stârnit furia Beijingului. În cele din urmă, guvernul britanic a aprobat proiectul centrale nucleare la sfârșitul lunii septembrie.

Premierul britanic și-a prezentat în luna ianuarie planul prin intermediul căruia guvernul de la Londra va negocia cu instituțiile UE și țările sale membre procesul de ieșire al Marii Britanii din Uniunea Europeană, prilej cu care a pus accentul pe viziunea globală a Marii Britanii.

Totodată, Theresa May a întreprins și o vizită în India pentru negocierea unui acord post-Brexit, accentuând și mai mult aceast parcurs al UE.  

În calitate de membru al UE, Marea Britanie nu poate semna acorduri comerciale însă toate aceste vizite vor pregăti terenul pentru viitoarele tratate.

Click to comment

Trending

Exit mobile version