INTERNAȚIONAL

Turcia publică un raport propriu privind progresele înregistrate în procesul de aderare la UE

Published

on

Turcia a publicat luni un raport propriu cu privire la progresele înregistrate în cadrul procesului de aderare la Uniunea Europeană (UE), apreciind că evaluările Comisiei Europene (CE) au fost “părtinitoare” şi “nefondate”, relatează AFP, potrivit economica.net.

“Guvernul nostru, care continuă procesul de reformă, în pofida blocajelor politice, a devenit cel mai reformator Guvern din Europa”, afirmă preambulul documentului de 270 de pagini, publicat de Ministerul turc al Afacerilor Europene.

“În timp ce ţările UE se confruntă cu criza, ţara noastră traversează perioada cea mai democratică, prosperă, modernă şi transparentă din istoria sa”, continuă raportul.

Publicarea raportului intervine pe fondul dezamăgirii Ankarei faţă de evaluările formulate de CE în raportul său anual cu privire la progresele înregistrate de Turcia, publicat în octombrie.

“Am constatat că raportul de evaluare privind Turcia pentru acest an s-a plasat pe poziţii tot mai subiective, părtinitoare, nefondate şi arbitrare”, a precizat luni, într-un comunicat, ministrul turc pentru Afaceri Europene, Egemen Bagis.

Prin urmare, Turcia a ales să răspundă Comisiei cu un raport propriu, “nu numai ca reacţie, dar şi în ideea de a face cunoscută hotărârea ţării noastre de a adopta reformele”, a adăugat ministrul.

Sursa: economica.net
Foto: nl.wikipedia.org

Click to comment

Trending

Exit mobile version