INTERNAȚIONAL

UE a prelungit cu șase luni sancțiunile împotriva rușilor și rebelilor proruși implicați în conflictul din estul Ucrainei

Published

on

Ambasadorii celor 28 de state ale Uniunii Europene au convenit miercuri să prelungească până pe 15 septembrie sancțiunile decretate împotriva responsabililor ruși și a liderilor rebelilor proruși din estul separatist al Ucrainei implicați în conflictul armat din această zonă, informează Hotnews.

Joi, Consiliul a decis extinderea cu șase luni a măsurilor restrictive UE împotriva a 146 de persoane și 37 de companii sau asociații ca urmare a subminării și amenințării continue a integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro

Sancțiunile prevăd interdicții de viză, precum și înghețarea conturilor pe care le au în UE. Acestea au fost prelungite până la 15 septembrie 2016, iar trei persoane decedate au fost scoase de pe lista acestor măsuri restrictive. Măsurile au fost introduse în martie 2014 și au fost extinse ultima dată în septembrie 2015.

Pe lista celor sancționați se regăsesc liderii politici și militari ai rebelilor din estul Ucrainei, personalități politice implicate în anexarea Crimeii, mai mulți membri ai guvernului de la Moscova, apropiați ai președintelui Vladimir Putin și membri de prim rang ai Dumei de Stat. Pe listă se remarcă prezența vicepremierului Dmitri Rogozin, a ministrului-adjunct al apărării, Arkadi Bahin, și a unui alt ministru adjunct din același minister, Anatoli Antonov, anunță și Agerpres.

Moscova a ripostat cu propria “listă neagră” pe care a inclus personalități europene indezirabile în Rusia.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version