U.E.

Veteranii englezi din cel de-al Doilea Război Mondial sunt împotriva Brexit: Am sacrificat foarte mulți oameni pentru a stabili o uniune prosperă. Nu o putem sacrifica acum

Published

on

Veteranii din cel de-al Doilea Război Mondial au avetizat că ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar va duce la instabilitate pe continent, menționează MSN News.

Patru veterani de război, printre aceștia numărându-se și fostul șef al apărării, Lordul Bramall  au înregistrat mesaje pentru campania coordonată de prim-ministrul britanic privind Brexit, având în vedere că acesta a subliniat costurile umane plătite de Marea Britanie în cea de-a doua conflagrație mondială.

David Cameron s-a referit “la rândurile de pietre funerare” din cimitirele din Europa pentru a ilustra legăturile istorice dintre Marea Britanie și vecinii săi. „Istoria ne învață: cu cât suntem mai puternici în vecinătate, cu atât suntem mai puternici în lume. Izolaționismul nu a fost propice acestui stat. Dacă vom  întoarce spatele Europei, mai devreme sau mai târziu vom regreta. Va trebui aderăm din nou la blocul comunitar, iar acest lucru va presupune costuri mai mari. Dacă lucrurile nu merg bine în Europa, să nu pretindem că acestea nu vor avea urmări asupra noastră” a susținut David Cameron.

Marea Britanie este mai puternică în Europa pentru că aceasta reflectă valorile generației care a luptat în Europa în cel de-al Doilea Război Mondial”, a menționat veteranul Forțelor Aeriene, Leslie Smith.

„Vom involua, nu vom evolua în ceea ce ne-am propus să vindece dramaticele tragedii de după cel de-al Doilea Război Mondial”,  a susținut fostul șef al apărării, lordul Bramall.

Am sacrificat foarte mulți oameni în ambele războaie pentru a stabili o uniune prosperă sub umbrela păcii. Nu o putem sacrifica acum”, fost membru al Forțelor Aeriene, David Meyla.

 Uniunea Europeană a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2012 ca formă de recunoaștere a celor 6 decenii de efort  în a promova „pacea și reconcilierea, democrația și drepturile omului”, dar susținătorii Brexit au condamnat faptul că Marii Britanii i-ar fi mai bine în blocul comunitar.

.

.

2 Comments

Trending

Exit mobile version