S&D

Victor Negrescu a fost reales vicepreședinte al Comisiei pentru educație și cultură din PE: Voi continua să militez pentru accesul la educație de calitate pentru toți

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D) a fost reales în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație, Cultură, Tineret, Media și Sport (CULT) din Parlamentul European. 

„Voi continua să militez pentru accesul la educație de calitate pentru toți, pentru dezvoltarea sectorului cultural și creativ, pentru ca vocea tinerilor să fie auzită, pentru ca media să fie sprijinită în a rămâne independentă și pentru ca sportul să fie cu adevărat susținut”, a scris deputatul european, pe Facebook.

„A fost o onoare să prezidez ședința constitutivă de astăzi. Le mulțumesc colegilor din comisie și din grupul social democrat pentru sprijin”, a mai spus europarlamentarul. 

Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru afaceri europene, a preluat la 1 februarie 2020 mandatul de europarlamentar.  Este membru în Comisia pentru bugete, Comisia pentru afaceri constituționale, activând în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European.

Comisia pentru educație și cultură din Parlamentul European este responsabilă de toate aspectele culturale ale Uniunii, cum ar fi diseminarea culturii, patrimoniul cultural, diversitatea culturală și lingvistică, precum și educația, politica audiovizuală, politica în domeniul informației și al mass-mediei, aspectele culturale și educative ale societății informaționale, tineretul și sportul.

Click to comment

Trending

Exit mobile version