NEWS

Volkswagen renunţă din 2019 la fabricarea celebrului său model Beetle

Published

on

Producția lui Volkswagen Beetle va fi oprită în 2019, confirmarea oficială venind din partea șefului VW America. Acesta a anunțat că, în ultimul an de activitate al „broscuței”, modelul va primi o versiune specială „Beetle Final Edition”, atât pentru coupe, cât și pentru cabrio.

Grupul german va opri producţia în iulie 2019 la uzina sa din Mexic, după ce va fabrica câteva modele pentru a celebra succesul Beetle, notează BBC News.

În ultimii ani, Volkswagen a analizat o posibilă restilizare a modelului Beetle, chiar şi lansarea unor versiuni electrice, înainte de a decide să abandoneze acest proiect.

Dar Hinrich J Woebcken, preşedinte director general al subsidiarei Volkswagen din America de Nord, nu a exclus complet ca modelul să fie fabricat din nou în viitor: „niciodată să nu spui niciodată”.

În primele opt luni din acest an, Volkswagen a vândut 11.151 de vehicule Beetle, în scădere cu 2,2% faţă de perioada similară din 2017, consumatorii preferând alte modele de top ale grupului german precum sedanul Jetta sau SUV-ul Tiguan.

Modelul Beetle a fost conceput în anii ’30 de legendarul Ferdinand Porsche, care a vrut să realizeze o maşină ieftină pentru germani. Dar războiul a oprit producţia care a fost ulterior reluată, astfel încât până în 1955 pe drumurile din Germania erau un milion de Beetle.

 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version