PARLAMENTUL EUROPEAN

BREXIT. Martin Schulz, după întâlnirea cu premierul britanic, Theresa May: Am asigurat-o că Parlamentul European va fi un partener constructiv și responsabil

Published

on

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a asigur-o pe Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, că va fi un partener constructiv și responsabil, după discuțiile purtate joi, informează Agerpres, citând DPA. Principalul subiect dezbătut a fost reprezentat de negocierile oficiale pentru Brexit, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

O primă discuție bună cu premierul May. Am asigurat-o că Parlamentul European va fi un partener constructiv și responsabil”, a precizat Martin Schulz în cadrul unei postări pe o rețea de socializare.

Înainte întrevederii, Schulz a menționat că se află în Marea britanie pentru a asculta și învăța. “Scopul vizitei mele este și de a mă asigura că următoarele luni vor fi începutul unei cooperări foarte strânse între Parlamentul European și guvernul Regatului Unit“, a spus acesta.

Prședintele Parlamentului European a susținut că Marea britanie ar trebuie ăs iasă din Uniunea Europeană înainte de alegerile pentru Parlamentul uropean, programate pentur jumătatea lui 2019. Britanicii nu ar mai trebui să își aleagă reprezentanți în noul forum legislativ european.

Modul în care va decurge procesul de retragere din Uniunenu este unul foarte calr, dar prim-ministrul Marii Britanii a afirmat că nu urmărește să invoce articolul 50 anul acesta, pentru a delimita începutul unei perioade de negociere de 2 ani a termenilor și condițiilor privind Brexit.

Agenda lui Martin Schulz la Londra mai prevede o întrevedere cu cu liderul opoziției, laburistul Jeremy Corbyn, vineri.

Click to comment

Trending

Exit mobile version