COMISIA EUROPEANA

Comisarul Corina Crețu în vizită la Beijing și Zhengzhou pentru dialogul UE-China pe tema politicii regionale și urbane

Published

on

Comisarul european pentru politica regională Corina Creţu va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză, în perioada 16 – 19 iulie 2018, potrivit unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

Foto: Facebook/ Corina Cretu

“Vizita mea în China este un simbol al cooperării noastre excelente în domeniul politicii de dezvoltare regională şi urbană din ultimii 12 ani. În cadrul programului nostru de cooperare urbană internaţională, oraşele europene şi chineze au făcut schimb de bune practici şi au dezvoltat soluţii pentru gestionarea provocărilor comune din domeniul urbanizării, o dovadă a angajamentului şi eforturilor serioase depuse de ambele părţi”, a declarat oficialul european.

Luni, 16 iulie, la Beijing, comisarul Corina Creţu va participa la dialogul la nivel înalt UE-China în domeniul politicii regionale, împreună cu Lin Nianxiu, vicepreşedinte al Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă (CNDR) din Republica Populară Chineza.

Cu această ocazie, în cadrul programului de cooperare urbană internaţională, reprezentanţii mai multor oraşe chineze şi europene vor semna o serie de declaraţii comune, astfel: Kunming şi Granada (Spania), Haikou şi Nisa (Franţa), Yantai şi Roma (Italia), Liuzhou şi Barnsley (Marea Britanie) şi Weinan şi Reggio Emilia (Italia).

“Dialogul cu China pe tema politicii regionale a fost lansat în anul 2006. De atunci şi până în prezent, reprezentanţii celor două părţi au avut o serie de reuniuni anuale la nivel înalt şi au agreat declaraţii comune asupra priorităţilor de cooperare”, precizează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Citiți și

Summit UE-China în Beijing. Deși nemulțumite de protecționismul SUA, cele două părți nu vor avea pe agendă relațiile comerciale tumultoase cu Washingtonul

Dialogul cu China pe tema politicii regionale a fost lansat în anul 2006. De atunci și până în prezent, reprezentanții celor două părți au avut o serie de reuniuni anuale la nivel înalt și au agreat declarații comune asupra priorităților de cooperare.

Click to comment

Trending

Exit mobile version